Проект осигурява правна помощ на ромите в Златарица
Проект осигурява правна помощ на ромите в Златарица / Sofia Photo Agency
Проект осигурява правна помощ на ромите в Златарица
42410
Проект осигурява правна помощ на ромите в Златарица
  • Проект осигурява правна помощ на ромите в Златарица

Правни консултации ще получават ромски семейства в Златарица по регионален проект „Защита, превенция и популяризиране на правата на ромите".

Водещата организация по проекта е фондация „Български институт за правни инициативи с партньори община Златарица и Американската асоциация на юристите. Инициативата се реализира в четири държави - България, Румъния, Сърбия и Македония.

Проектът в Златарица стартира днес със среща по проблемите на ромските малцинства, които срещат трудности с интеграцията и намирането на работа.

Поканени са представители на ромски организации, Районен съд Елена, РПУ - Елена, детска педагогическа стая, дирекция Социално подпомагане, директори на училища. От 11 до 13, 30 в Златарица, а след това в село Родина ще бъдат организирани приемни за  правни консултации на ромски семейства, съобщи кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Чуйте го в звуковия файл.

Продължителността на проекта е 14 месеца. Той трябва да проследи и до каква степен получената правна помощ е помогнала за решаване на проблемите сред ромското малцинство.